Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Familieopstellingsdag 14 oktober 2023

oktober 14 @ 10:00 17:00

Van harte welkom!

Velen van ons hebben heel wat gemist in onze kindertijd, en voor velen van ons was opgroeien geen evidentie. Vaak hebben we ons niet gehoord gevoeld, of niet gezien. Het kind in ons rouwt dan verder om wat had kunnen zijn, om wat het zo graag had gewild. Dat kunnen we in ons volwassen leven merken op veel manieren: strubbelingen met familieleden, onbestendige emoties, relatiemoeilijkheden, onvrede met jezelf, moeilijke patronen enz…

Tijdens deze opstellingsdag willen we je begeleiden om wat er in en om jou speelt beter te kunnen plaatsen.

Zodat jij inzicht krijgt in het verleden, en in situaties die zich misschien nog steeds voordoen in je leven. Zodat jij belemmeringen kan wegwerken en patronen kan doorbreken.
Zodat je je wat lichter en vredevoller voelt. Of sterker en steviger in je schoenen.

Spreekt dit je aan? Dan is deze opstellingsdag iets voor jou!
Nog twijfels? Misschien helpen de getuigenissen onderaan jou wel verder…

Uiteraard mag je eender welk thema aanbrengen. Voel je vrij om je hart en je noden te volgen. Hoe delicaat ook, je mag op onze veilige bedding en ons open niet-oordelen rekenen.

Prijs

Als opsteller betaal je €100.

Als representant betaal je €20, €40 of €60, naargelang hoeveel je kan missen. Je hoeft je er ook niet voor te verantwoorden, we controleren niet. We willen gewoon graag dat familieopstellingen toegankelijk worden voor iedereen.

Praktisch

Tijd: van 10u tot 17u
Lunch: zelf mee te brengen. Koffie, thee en water hebben wij voor jou

Ik wil er graag bij zijn, wat moet ik doen?
  1. Reserveer jouw plek via het formulier hieronder. Voor representanten zijn de plaatsen ongelimiteerd, maar er is die dag plaats voor 4 opstellers, dus wees er snel bij.
  2. Stuur een mailtje naar jenny.cornelis@catusco.com en vertel waarom je een opstelling wil. Wat gaat er niet, wat wil je veranderen, verwerken, transformeren… Zo kennen wij jouw thematiek vooraf en kunnen we sneller aan de slag gaan op de dag zelf.
  3. Stort het bedrag, en klaar is Kees 🙂

Enkele getuigenissen van voorbije deelnemers:

DWI

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor het organiseren van en de fijne begeleiding van deze opstellingendag. Ik had al ervaring met opstellingen, maar bij jullie was het de eerste keer. En dat vind ik altijd spannend.

Ook al ging ik deze keer zelf geen opstelling doen, geeft het toch wat stress en spanning. Ga ik opgesteld worden ? En in welke rol ? Ga ik dit wel kunnen ? Goed doen ? Maar vooral, welke raakvlakken zijn er met mezelf en wat willen deze me komen zeggen,…

En ook deze keer is het bijzonder om te zien hoe het wetende veld werkt, zonder het zelf “te weten”. Er werden ook deze keer dingen geraakt die spelen in mijn eigen leven. Dit zijn niet nieuw, maar waren wat op de achtergrond geraakt. En goed dat ik deze terug heb kunnen ervaren. Hier kan ik verder mee.

Bedankt voor het organiseren van deze dag op een mooie locatie, een fijn rustpunt in deze drukke wereld is huis Mira.

TA

Bedankt voor de fijne begeleiding, jullie vullen elkaar heel mooi aan. Ik voelde me heel veilig, ook in de groep waardoor ik mee kon gaan in de flow. Het was een intense dag samen met mooie mensen. Een deugddoende ervaring rijker.

VLJ: 

Om na 6 jaar nog een keer een familieopstelling te doen, was stressvol en rustgevend op hetzelfde moment.
Je weet niet wat je te wachten staat of waar het zal eindigen. Maar uiteindelijk kwam ik thuis met een zeer goed gevoel.
Voor de opstelling twijfelde ik aan mijn opleiding en aan het pad die ik tot op het heden bewandel. En tijdens deze spannende dag werden mijn vragen beantwoord, waardoor ik weer verder kon met volle overtuiging.
Ook heb ik genoten van het gezelschap, rondom mij zaten ook mensen met vragen en dat gaf me een gevoel van veiligheid en samenhorigheid.
Want dat is het ook. Een ruimte gevuld met mensen die samen elkaar een duwtje in de rug geven om ze op het juiste pad te zetten en dit in een veilige omgeving. Met de mogelijkheid om te stoppen wanneer het voor jou teveel zou worden.
Voor mij heeft deze ervaring veel puzzelstukjes op zijn plaats gezet en dat was ook het gehoopte resultaat.
Zeker een aanrader voor mensen die hun weg wat verloren zijn of ergens mee vast zitten.

EVA:

Mijn opstelling in enkele kernwoorden:
Professioneel, Jenny en Colinda zijn echt complementair, Bewaking van geborgenheid, Betrokken en tegelijkertijd ook respect voor ieders verhaal en privacy, niet dieper graven dan nodig, heelhuids/minds terug naar huis  🙂

DV: 

Ik heb mijn familie opstelling beleefd in een zéér veilige omgeving met aandacht voor iedere persoon die deelnam.
Het was zo veilig dat ik alles zou kunnen delen zonder angst, zonder me beschaamd te voelen.
De dagen na de opstelling kwamen er puzzelstukken die ik mocht leggen. Niet met alle stukken kan ik overweg maar het is een weg naar de volledige puzzel. En er zijn toch een aantal stukken goed terecht gekomen. En dit door jullie zorg en hulp, Dank U.

SK:

Jenny en Colinda begeleiden de familieopstellingen met veel zorg.
Ze zorgden voor een veilige bedding, ik had het gevoel dat ik helemaal mezelf mocht zijn, met alles erop en eraan.
Ik nam enkel de rol van representant op me, maar ook in deze rol kan je veel leren/helen.
Het observeren van de opstellingen en zien gebeuren wat het deed met de opsteller, hoe ze bij hun gevoel kwamen en de inzichten die ze kregen,  raakte me diep.
Ik voelde me zo veilig dat het vanzelf ging in de representantenrol te kruipen, ik vertrouwde op mijn gevoel en ging niet naar mijn hoofd.
Kortom, een absolute aanrader als opsteller en/of representant!

VG:

Getuigenis representant:
Mensen kunnen verstrikt raken in patronen die niet alleen uit de persoon zelf komen maar uit hun familie onbewust zijn overgenomen (vaak  door generaties heen). Bij de familieopstelling nam ik zelf deel als representant. De interacties en inleving die de representanten in de groep teweegbrachten verbaasden me. Er ontstond een sfeer waarbij de energie tussen de deelnemers zichtbaar en voelbaar was. Het was voor mij een unieke beleving. Ik voelde mij onmiddellijk goed in de groep. Er was een sfeer dat geruststellend was. Wat in de groep gezegd werd, bleef ook in de groep. Aanvankelijk was ik sceptisch over de effectiviteit van deze benadering, maar ik was onder de indruk van de emotionele dynamiek en de transparantie die zich ontvouwde. Na de familieopstelling voelde ik ook kleine veranderingen in mijn houding en aanvoelen. Dus het werkt ook onrechtstreeks.

Gegevens

Datum:
oktober 14
Tijd:
10:00 – 17:00

Organisator

Jenny Cornelis
Telefoon
+32 479 72 59 10
E-mail
jenny.cornelis@catusco.com

Huys MIRA

Brusselstraat 232
Groot-Bijgaarden, 1702 België
+ Google Maps
0496954097