Historiek/Visie/Missie

Geschiedenis

Huys MIRA werd als woonhuis gebouwd in 1880, en doorstond de tijd met trots en gratie.
In 2014 werd het helemaal gerenoveerd en kreeg het de naam MIRA.

Visie

MIRA betekent KIJK in o.a. het Spaans. Het impliceert de intentie om anders te gaan kijken. Andere facetten van onszelf en de ander leren zien, kwaliteiten leren ontdekken, en onze ogen niet sluiten voor wat wij tekortkomingen noemen. Alles hangt af van de manier waarop we naar dingen kijken, en vaak kunnen we het voor onszelf makkelijker, liefdevoller, harmonieuzer, gezonder,… maken door anders tegen situaties aan te kijken, of er eens dwars doorheen, of ernaar te kijken en niet te oordelen. Of ons te verplaatsen in de ogen van de ander. Het betekent ook niet weglopen voor dingen die je niet wil zien. Maar erbij blijven en het aanzien. Met ogen en hart open. Heel moeilijk :):)

Missie

MIRA moest een huis worden van troost, waar mensen niet alleen anders leren zien, maar waar ze ook gezien mogen en durven en kunnen worden. Waar mensen zich welkom voelen. MIRA staat op de uitkijk voor mensen met verdriet, voor mensen die iets te delen hebben of graag willen delen in de wijsheid van anderen. MIRA waakt ook over haar bewoners en gebruikers.

Verder is MIRA een letterwoord geworden dat staat voor Meditatie, Inzicht, Rust en Alternatieve gezondheidsbenadering. Ook dit zijn de doelen die wij stellen voor het huis. Het was immers de bedoeling een plek te creëren waar mensen kunnen samenkomen om zich te ontwikkelen, waar iedereen zich welkom en aanvaard kan voelen, en waar groepen kunnen samenkomen om zo de nieuwe hulpnetwerken te vormen die onze voorouders reeds kenden, en die door de veranderingen in de maatschappij deels verloren zijn gegaan.

In Huys MIRA kan je terecht voor:

  • Meditatieklassen
  • Vrouwencirkel
  • Healing cirkels
  • Soefi klassen/meditaties
  • Relaxatieoefeningen
  • Workshops rond intuïtie
  • Sessies Craniosacraal, Shiatsu, Nadiki en Causale Voetreflexologie
  • Lezingen voor en door verenigingen

Wil je zelf graag iets organiseren in Huys MIRA, of zoek je naar een specifieke opleiding of workshop, neem dan gerust contact op.