Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Maandelijkse meditatieve bijeenkomst – De Alchemie van het geluk

07/10/2022 @ 14:00 - 16:00

Gratis
Thema van vandaag: HET DOEL VAN HET LEVEN

Er komt een dag in het leven dat iemand de dorst van de ziel sterker gaat voelen dan iedere andere behoefte. Ongetwijfeld heeft iedereen een onbewust verlangen om de behoefte van zijn ziel te bevredigen, maar aan de andere kant gaat men zo op in het dagelijkse leven dat men geen tijd heeft om er aandacht aan te schenken.
Hazrat Inayat Khan – De Alchemie Van Het Geluk

Elke eerste vrijdag van de maand dompelt Wajid (Bernard Spruytte) ons onder in een verdiepend bezinningsmoment. Vanuit de traditie van het Universeel Soefisme neemt hij ons dit jaar mee op de Weg van het Hart. Het doel van de Universele Soefi is immers onder andere te leren echt mens te zijn, het hart te openen en een prachtige band met het goddelijke rondom en in ons op te bouwen.

Dit jaar werken we rond het boekje De Alchemie Van Het Geluk van Hazrat Inayat Khan. Het ziet er weliswaar een klein boekje uit, maar het loopt over van prachtige inzichten en waardevolle informatie. Tijdens de bijeenkomsten gaan we deze informatie en inzichten verdiepen aan de hand van oefeningen en meditaties.

Moet ik een Soefi zijn om mee te kunnen doen?

Helemaal niet. Iedereen is welkom, of je nu religieus bent of niet. Christen, moslim, of atheïst, maakt niet uit. Openstaan voor meditatie en voor het goddelijke in heel het universum is wel belangrijk.

Wat is dat dan, dat Universeel Soefisme?

Het universeel soefisme vertegenwoordigt een levenshouding waarin de religies van het Oosten en het Westen verbonden worden. Het is een traditie die zich bezighoudt met zowel religie, filosofie als psychologie. Het is een eigentijdse vorm van soefisme die naar het Westen is gebracht door de Indiase muzikant en mysticus Hazrat Inayat Khan, stichter van de International Sufi Movement. Kort samengevat gaat zijn interpretatie van de soefi-boodschap over eenheid, geestelijke vrijheid, liefde, harmonie en schoonheid, bestemd voor de gehele mensheid. Zij is niet bedoeld als een nieuwe religie, maar streeft los te komen van dogma’s, principes, onderscheid en verschillen. Deze non-dualistische boodschap is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in spirituele groei en daarbij inspiratie hoopt te vinden.  (Wikipedia)

Universeel soefisme gaat over vrijheid, vreugde en vrede. Want de ziel van de mens is louter geluk. Dat ontdekken we als we ons ritme en de ‘toon’ van ons leven daarop afstemmen. Hoe bereiken we dat? Het universeel soefisme kan helpen om ruimte te scheppen voor het licht van onze ziel. Het spoort aan tot zelfkennis en een bewust samenleven met onze naasten. Het biedt inzicht in de betekenis van de reis van de ziel door ruimte en tijd. Het kan onze religieuze ervaringen verdiepen tot een mystiek die voorbij grenzen van dogma’s en voorschriften gaat. (Soefi Beweging Nederland)

Is het een reeks? Moet ik ze allemaal meedoen?

Neen, je komt als het past, al is het natuurlijk wel erg leuk om in groep van het hele boekje te genieten.

Wat gaan we precies doen?

Dat hangt af van het thema van de dag natuurlijk, maar de rode draad bestaat uit

  • korte teksten lezen van Hazrat Inayat Khan
  • soefi meditaties
  • muziek (luisteren, én zingen)
  • ademhalingsoefeningen.

Voor en na de bijeenkomst is er telkens een kort thee-moment, waarin je kan kennismaken, wat in de sfeer komen, of napraten over wat je ervaren hebt.

Gegevens

Datum:
07/10/2022
Tijd:
14:00 - 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Huys MIRA
Brusselstraat 232
Groot-Bijgaarden, 1702 België
+ Google Maps
Telefoon
0496954097

Organisator

Wajid (Bernard)
Telefoon
0496879511
E-mail
Heartandwing.be@gmail.com
Bekijk de site van Organisator